Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Fertőző betegségek
Fertőző betegségek : Nemzetközi díj a méhnyakrák elleni küzdelemben

Nemzetközi díj a méhnyakrák elleni küzdelemben

A méhnyakszűrô programok miatt elôtérbe került HPV-diagnosztika terén mérföldkônek számít a teljes m é rtékben hazai fejlesztésű, magyar termékként elsôbbségi szabadalmi beadvánnyal védett GenoID HPV-teszt.

Sajtóközlemény


A GenoID új humán papillómavírus (HPV) tesztjét az egyik legismertebb nemzetközi piacelemzô és tanácsadó cég, a Frost & Sullivan 2006. Termékinnováció Díjjal jutalmazta a molekuláris diagnosztika területén nyújtott egyedülálló teljesítményéért.


Az elismerés az innovatív iparágak „Oscar-díjának“ minôsül. Korábban számos közismert vállalat kapott hasonló díjat, mint például a General Electric, a 3M vagy éppen a Philips. A Frost & Sullivan a GenoID HPV-tesztjét korábban az év legfontosabb újításai közé sorolta, és ezt követôen döntött úgy, hogy a termék a fôdíj elnyerésére is érdemes.


A kutatás-fejlesztés mellett rutin laboratóriumként is működô GenoID az elmúlt évek során végzett több
mint fél millió vizsgálatára alapozott tapasztalatával fejlesztette ki a világ elsô „valós-idejű PCR“ HPV-tesztjét, mely a HPV diagnosztikának az egyik legérzékenyebb technológiája.

A teszt három óra alatt biztosít leleteredményt
és olyan megbízhatósági szintet képvisel, amely eddig ismeretlen volt.
A méhnyakszűrô programok miatt elôtérbe került HPV-diagnosztika terén mérföldkônek számít a teljes m é rtékben hazai fejlesztésű, magyar termékként elsôbbségi szabadalmi beadvánnyal védett GenoID HPV-teszt.
A HPV a méhnyakrák kialakulásáért egyértelműen felelôs fô tényezô. A HPV kimutatása a hagyományos citológiai szűrés kiegészítôjeként közel 100 százalékos biztonsággal képes a méhnyakrákot még a kezdeti,
gyógyítható stádiumában jelezni.

A vizsgálat a legtöbb szakorvos (nôgyógyászok, bôr- és nemibeteg gondozók és urológusok) rendelésén kérhetô, nôk és férfiak részére egyaránt. A minta vizsgálatát a GenoID laboratóriumában
végzik el.
A GenoID-ról Kutatási eredményei, valamint sokéves szakmai gyakorlattal bíró munkatársai révén a GenoID az egyik legjelentôsebb hazai tapasztalatokkal rendelkezô molekulárbiológiai laboratórium. A GenoID 2004 óta az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerzôdés keretén belül nyújtja szolgáltatásait. A laboratórium tevékenységén keresztül a mindennapi rutinellátásban is lehetôség nyílik a leggyakoribb szexuális úton terjedô fertôzések lehetô legpontosabb kimutatására.
Ezen felül kutatóink – a Semmelweis Egyetem II. Patológiai Intézet kollegáival együttműködésben – olyan teszt kifejlesztésén dolgoznak, amely egyesíti a HPV-teszt és a citológiai vizsgálat erényeit, tovább egyszerűsítve a szűrés folyamatát.


További információ:
Dr. Erdôs Attila, ügyvezetô igazgató, +36 70 454 32 28,
aerdos@genoid.hu
Bengyel Barbara, marketing asszisztens, +36 70 454 32 20,
bbengyel@genoid.hu
www.genoid.hu
Budapest, 2006. 11. 28

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü