Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Fertőző betegségek
Fertőző betegségek : figyelmeztető jel a férfiak nemi szervén!

figyelmeztető jel a férfiak nemi szervén!

A legtöbb nemi úton szerzett fertőzésnek egyértelmű jelei vannak a férfi nemi szerven illetve környékén. Nézzünk tehát körül odalent, milyen betegségre utaló jeleket tapasztalhatunk magunkon!

 

Váladékozás

A gonorrhoea (tripper, kankó) egyik jellegzetessége, hogy a fertőzést követő második-hetedik nap környékén fehér, sárga vagy zöld gennyes folyás tapasztalható a hímvesszőből.

Seb

Az elsődleges sziflisz (vérbaj) esetén fájdalommentes seb jelentkezhet a nemi szerven. Ez a seb olyannak tűnik, mintha lyuk lenne a bőrben, egy kis kiemelkedő peremmel. A sebet általában a körülvevő mirigyek duzzanata kíséri.

Fájdalom és diszkomfort érzés

A fájdalom vagy a kényelmetlenség érzete néha a szexuális fertőzés egy jele lehet. A fájdalom jelentkezhet például vizeléskor( a tripper egyik tünete is lehet), de a diszkomfort érzés akkor is kialakulhat, ha valaki gombás fertőzéssel küszködik: ilyenkor a pénisz makkjának gyulladása következtében viszketés, égő érzés alakul ki. 

Fekély

A fekélyek a vérbajra utalhatnak. Először fájdalmas pattanások formájában jelentkeznek, majd ezután válnak fekélyessé , és könnyen vérezhetnek.

A mirigyek is gyakran lehetnek duzzadtak.

Kiütés

A háttérben valamilyen parazitafertőzés állhat, amely irritációt és viszketést válthat ki.

A nemi herpesz is okozhat erősen viszkető, fájdalmas piros foltokat és hólyagokat a péniszen, akárcsak a herezacskón, a combokon vagy a fenéken.

Szemölcs

A fertőzést követően kb. egy hónappal jelentkezhetnek a nemi szervek területén , gyakran karfiol formában. A tünetek hátterében a HPV (humánpapillóma-vírus) állhat!

Lapostetű

A lapostetű nagyon aprócska (kb. 3mm) szürke illetve barna rovar, amely a fanszőrzetben bújik meg, a petéi(serkék)pedig a szőrszálakra tapadnak. Erős viszketést okoz!

Rüh

Atkák terjesztik, amelyek járatokat fúrnak a bőrbe. Olyan kicsik, hogy szemmel nem is láthatók. Előfordulás területeik: az ujjak között továbbá a csukló, a hónalj, mell, köldök és a nemi területek. Szintén erős, kellemetlen viszketéssel jár.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalja magán, ne halogassa az orvos felkeresését, és ne szégyellje elmondani őket, hiszen nagyon súlyos, egészségkárosító következményei lehetnek annak, ha struccpolitikát folytat!

Forrás: http://menshealth.about.com/

www.eletforma.hu

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü