Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Gyógyító alternatívák
Gyógyító alternatívák : Külföldi bevezetés előtt egy magyaar allergiaellenes találmány

Külföldi bevezetés előtt egy magyaar allergiaellenes találmány

1 milliárd ember az allergének célkeresztjében

1 milliárd ember az allergének célkeresztjében
Külföldi bevezetés előtt egy magyar allergiaellenes találmány

 

Több EU tagországból – Ausztiából, Csehországból, Szlovákiából illetve Angliából is – érkezett érdeklődés a közelmúltban az Allergofilter néven Magyarországon már patikai forgalomba került termék iránt. A magyar feltalálók Géniusz ’06 kiállításán bemutatkozó orrszűrő idén áprilisban vált először elérhetővé a hazai nagyközönség számára. A szabadalmazott magyar talámány áttörést jelenthet a légúti allergiák illetve egyéb légúti szennyeződések elleni védekezésben.

 

A termék ugyanis mindenfajta mellékhatástól mentes, századgramm súlyú, több méretben készült speciális filter, melyet az orrba helyezve láthatatlanul lehet viselni.

 

 Az Allergofilter védőmechanizmusa során speciális szerkezetének köszönhetően csapdába ejti a légszennyeződések (pollen, por, állati allergének, mikroszennyeződések) igen jelentős hányadát. A termék ezen túlmenően kvázi munkavédelmi eszközként is használható (poros munkák, fűnyírás, permetezés, pedikűrösök és más por illetve vegyi irritáció esetében).           

A feltaláló a megkeresésekkel összefüggésben tervezi a termékre vonatkozó jogi oltalmak kiterjesztését az unió egészére illetve egyes megcélzott tagországokra.

 

A találmány időszerűségére hívják fel a figyelmet azok a legfrisebb hírek, melyszerint  új allergén ütötte fel a fejét: a rézgyomként ismert gyomnövény – mely a parlagfű rokona – a szakemberek szerint nagyobb veszélyt hordoz eddig ismert “családtagjánál” is. Az egyelőre csak néhány területen feltűnt gyom a parlagfűvel egyidőben virágzik, allergén hatása ezáltal fokozza a parlagfűét. A rézgyom nemcsak pollenallergiára jellemző tüneteket produkálhat, hanem bőrkiütést is okozhat, ráadásul a parlagfűre nem allergiás egyéneknél is.

 

A rézgyom közepesen agresszív gyomnövény a szakmemberek szerint, két-három méteresre nő, egy-egy szál mintegy százezer magot termel, amelyek öt-hat évig csíraképesek. Eddigi vizsgálatok szerint a rézgyom virágporára sokkal többen érzékenyek, mint a parlagfűére.  A probléma a szakember szerint tíz év múlva akár már súlyos gondokat okozhat az allergenitás terén.

 

A nemzetközi felmérések egyébként igen szomorú képet tárnak elénk, amelyek szerint világszerte több mint 1 milliárd ember szenved allergiában (az összlakosságra vetítve Európában 5-15%, Ausztráliában 5-15%, Amerikában 20% az érintettek aránya).

                                                                                                                

 

 

 

 

Háttérinformációk - az Allergofilter bemutatása:


Az Allergofilter egy magyar feltaláló, Vajai László találmánya, az allergia elleni küzdelemben egyedülálló termék szabadalmazott, a magyar patikákban 2007 áprilisa óta kapható.

 

Mint neve is mutatja, az Allergofilter speciális szűrőrendszerrel rendelkezik, mely nemcsak szűri, hanem egyben csapdába is ejti a 10-30 mikrométeres tartományba eső szennyezőanyagokat. A szűrőrendszeren átáramló levegő így az allergiát kiváltó anyagoktól megtisztítva jut a szervezetbe, megakadályozva ezzel a tünetek kialakulását.

 

A speciális filter az általa csapdába ejtett allergéneket stabilan megköti, ugyanakkor anyaga ellenálló a különböző behatásokkal (sav, lúg, zsírok, olajok stb.) szemben, és a nyálkahártyával érintkezve oldódásra vagy felszívódásra sincs lehetőség, ezáltal ebből fakadó mellékhatással sem rendelkezik.

 

Az Allergofilter elsősorban megelőzésre szolgál, ezért az apró szűrőket az allergiás időszak vagy az allergiát okozó anyaggal való találkozás előtt érdemes már alkalmazni. Az allergia heveny időszakában is enyhíti az allergiás tüneteket, ekkor viszont naponta többszöri cserélése ajánlott. A pollenek, por, penészgombaspórák, állati szőrök, enyhe formában az illatanyagok és füst szűrésére alkalmazható, így hatékonyan megelőzhető a szénanátha, asztma, allergiás tünetek kialakulása. Jól alkalmazható ezen kívül munkavédelemre (pl.: építőipar, fodrászat, parkettacsiszolás, festés stb.), porral vagy szennyeződésekkel szemben, valamint részlegesen illatok, dohányfüst és vegyi irritációk ellen.

 Alkalmazása javallott ezen kívül különbözõ légzési zavarok, horkolás enyhítésére.


A filter használata egyszerű, egy finom nyomó mozdulattal az orrnyílásba kell helyezni, a használat végén pedig a szűrők egy enyhe orrfújással eltávolíthatók az orrból. Használata veszélytelen, az esztétikus, bőrszínű külső diszkréten az orrba simul, így viselőjét nem feszélyezi. Klinikai szakvélemény alapján a szűrőt a könnyebb használat miatt három különböző méretben készítették el, kiszerelésénél a havi csomagokon (60 db szűrő) kívül úgynevezett próbacsomagokat is készített a gyártó, megkönnyítve ezzel a termék gazdaságos kipróbálását, tesztelését is.

 

A termék magyar szabadalom, fül-orr-gégészeti és klinikai szakvéleménnyel rendelkező, valamint az uniós előírásoknak is megfelelő, az Egészségügyi Minisztérium által regisztrált termék. Az Allergofilter a magyar feltalálók Géniusz ’06 kiállításán is részt vett, ahol pozitív fogadtatásban volt része.

 

További információ: www.allergofilter.hu

 

A hír szerzője: O|G|H - Open Gates Hungary Kft.

 

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü