Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Archívum
Archívum : Visszeresség, fogamzásgátló, elköttetés

Visszeresség, fogamzásgátló, elköttetés


Viszér betegségem miatt nem szedhetek fogamzásgátlót. Úgy tudom rutinműtétnek számít az elkötés. Kinek egyszerűbb a férfinak vagy a nőnek? Visszafordítható?

köszönöm a választ

Az elköttetés nem visszafordítható beavatkozás egyik félnél sem. Amennyiben visszér műtét előtt áll, de trombocitástól fél, javaslom átgondolni a műtétet,- ha a későbbiekben szükségessé válna érpótlás egy szívműtétnél, megfosztja magát a pótlást szolgáló erektől. Mindenképpen más fajta védekezési módszert javaslok.Az elköttetés nem visszafordítható beavatkozás egyik félnél sem. Amennyiben visszér műtét előtt áll, de trombocitástól fél, javaslom átgondolni a műtétet,- ha a későbbiekben szükségessé válna érpótlás egy szívműtétnél, megfosztja magát a pótlást szolgáló erektől. Mindenképpen más fajta védekezési módszert javaslok.

Köszönöm a választ. Akkor mit javasol?

Negyedik gyermekemet várom, hormontartalmú gyógyszert nem szedhetek (tehát semmit), a lában viszeres (idén műtötték). Terhességem alatt felléphet trombózis ezért veszélyes. ?

 Törlés Szerkesztés  2003.10.07 08:20
Kedves Érdeklődő Betegek! Többek levelét láttam alsó végtagi visszeresség és fogamzásgátlás problémakörében, válaszokkal. Megpróbálok az én véleményemnek is hangot adni. Az alsó végtagi visszeresség önmagában még nem ellenjavallata a hormonális fogamzásgátlásnak. A fontos kivétel az, ha a visszeresség korábbi thrombosis következményeként alakult ki. A visszeresség kezelésére legalkalmasabbak a rugalmas harisnyák, az erek lekötése vagy eltávolítása nem feltétlenül ajánlott, a műtét kozmetikai jelentőségű, hajlam esetén a tág visszerek visszatérnek. Amennyiben hormonális fogamzásgátlás ellenjavallt, négy gyermek után elsősorban a méhen belüli eszköz ("spirál") alkalmazása jön szóba. A petevezeték vagy a férj ondóvezetékének elkötése kis beavatkozás, de igen nehezen vagy nem visszafordítható. Ennek figyelembe vételével kell erről dönteni. Remélem véleményem segít döntésének meghozatalában. MG

 

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü