Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
ÉLETMÓD
ÉLETMÓD : Tanulj meg pihenni!

Tanulj meg pihenni!

A tévé előtt töltött órákról sokan gondolják, hogy pihentetően hatnak. Szerintük a fáradt szellem csak jótékony semmittevés közben képes magához térni. Ez azonban nem igaz...


 

Előfordul, hogy munkahelyünkön két ember teljesítményét várják el tőlünk. Lazítani nincs idő. Ha újult erővel szeretnénk bevetni magunkat a következő munkanapon, válasszunk igazi kikapcsolódást estére.

Testmozgás, sport

A fárasztó napok végén gondolni kell a testre is. Az emberek többsége ülőmunkát végez. Hiába a sok jó tanács, hogy óránként tartsunk 10 perc szünetet és mozgassuk meg végtagjainkat, erre sosincs idő. Pedig a szellemi felfrissülés elképzelhetetlen mozgás nélkül.

Ne hivatkozzunk időhiányra! A legtöbb munkahelyen 4-5 óra körül véget ér a hajtás. Ráadásul sok cég ingyenes sportolási lehetőséget biztosít dolgozóinak. Egy átlagos havibérlet ára 15 000 forint, egyszeri belépőt pedig 1000– 4000 forint között lehet vásárolni. Az izommunka serkenti a vérkeringést, javítja az agy oxigénellátását, és kellemesen kifárasztja a testet, így könnyebb lesz az esti elalvás is.

Szórakozás, kultúra

Menjetek moziba  vagy üljetek be egy klubba, hallgassatok meg egy jó koncertet. A testen kívül a lélek is igényli a kikapcsolódást. Ha esténként muszáj egy fontos munkával kapcsolatos ügyet megbeszélni a kollégákkal vagy a pároddal, ne az irodát vagy a hitvesi ágyat válasszátok helyszínül. Üljetek be egy sörözőbe, néhány pohár ital mellett a legkomolyabb problémákra is gyorsabb megoldást találni.

Testápolás, higiénia

A vonzó külsőhöz nem elég az esti zuhany. Az igazi ápoltsághoz a haj, a körmök, a bőr rendszeres frissítése, tisztítása is hozzátartozik. Hetente egyszer járj szaunázni vagy gőzfürdőbe. A forró levegő jót tesz a keringési rendszernek, tisztítja a bőr pórusait, gyorsabban távoznak a lerakódott méreganyagok. Időnként otthon is vegyél egy kellemes ülőfürdőt. Használj frissítő fürdőolajokat, masszírozd át tested alaposan. Végül kényeztesd magad havonta néhány alkalommal testmasszázzsal.

Ebéd után szunyókálás

Sziesztázz néhány percet az ebédidő végén. Lazításra szükség van. Amerikai kutatók és neurológus szakemberek már régóta szorgalmazzák, hogy a munkahelyeken engedélyezzenek rövid pihenőket a munkatársaknak. Negyedóra szunyókálás után kevesebbet hibáznak és hatékonyabban dolgoznak az alkalmazottak.     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü