Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
ÉLETMÓD
ÉLETMÓD : Kávé cigivel: nagyobb veszély szívinfarktusra

Kávé cigivel: nagyobb veszély szívinfarktusra

A kávéfogyasztás és a szívinfarktus kapcsolatát már korábban is vizsgálták, de biztos adatokat nem kaptak, mivel a különböző tényezőket, melyek ugyanúgy okozhatják ezt a betegséget, nem tudták kizárni. Most amerikai kutatók találtak egy olyan génvariánst, mely az enzimek lebontásában vesz részt.

 

 
Minden emberben két másolat található meg, egyiket az apától, másikat az anyától örököljük. Ezek a gének eltérő sebességgel bontják le a koffeint. Akiknek a szervezete lassabban, annál nagyobb a szívinfarktus lehetősége, akiknél gyorsabban, azoknál még védő hatású is lehet. De ezt ma már egy egyszerű genetikai teszttel ki lehet szűrni.

A szívinfarktus kockázatát még fokozza, ha a kávéfogyasztás közben rágyújtunk egy cigarettára. Korábbi tanulmányok ugyanis kimutatták már, hogy ennek a két élénkítőszernek az együttes fogyasztása szűkíti az ereket és csökkenti a rugalmasságukat.

Vizsgálatok mutatják, hogy a koffeinmentes kávé sem egészségesebb, ugyanis ez másfajta kávébabból készül, mint a hagyományos kávé, és növeli a koleszterinszintet, ami ugyanúgy növeli a szívinfarktus kialakulásának a kockázatát.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü