Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
ÉLETMÓD
ÉLETMÓD : Vitaminok, hiány vagy túltengés?

Vitaminok, hiány vagy túltengés?

Bizonyos élethelyzetekben a szervezetünknek a megszokottnál valamivel több vitaminra, tápanyagra van szüksége, mint általában. A legismertebbek ezek közül a serdülőkor és a változás korának időszaka. Amit viszont sokan nem tudnak, hogy a fogamzásgátló tabletták huzamosabb ideig történő szedése szintén megnöveli például a foksav- és a B6-vitamin-szükségletünket.


www.holgyforum.hu
2006 már. 29 17:01 - Szerzõ:  Diszkosz

Némiképpen a testsúlycsökkenést, a méregtelenítést és az ödéma megszüntetését szolgáló, vízhajtó készítmények is felborítják táplálékegyensúlyunkat.
Sőt, még ha mindent meg is teszünk az egészséges táplálkozás érdekében, elegendő növényi rostot fogyasztunk, és rendszeresen, vagyis naponta három ízben étkezünk, akkor is megeshet, hogy bizonyos tápanyagokból hiány alakul ki. Elég például, ha huzamosabb ideig feszítő stresszben élsz, keveset alszol, és sokat idegeskedsz. A rendszeres sportolás, a fertőzések, a krónikus betegségek, a dohányzás és az alkoholizmus ugyancsak növelik a tápanyaghiány kialakulásának esélyét, az emésztőrendszer betegségei, a bélflóra károsodása és egyes gyógyszerek pedig akadályozhatják a felszívódást. A szakember megint alapos önvizsgálatot javasol: ha észreveszed, hogy csökken a koncentrációs képességed, itt az ideje, hogy vitamin-utánpótlás után nézz.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü