Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
ÉLETMÓD
ÉLETMÓD : Van-e szükségünk vitaminkiegészítőkre?

Van-e szükségünk vitaminkiegészítőkre?

Aki főként hotdoggal és hamburgerrel táplálkozik, 3 órát tölt a TV előtt,és egy liter kólával öblíti le a napi 3 fánkját, az jobban teszi, ha változtat életmódján és táplálkozási szokásain. Máskülönben a vitamin tabletták sem segítenek.


2006 ápr. 04 19:06 - Szerzõ:  Diszkosz

A táplálék kiegészítők kritikusai szerint még soha nem volt olyan egyszerű a kiegyensúlyozott táplálkozáson keresztül a szervezet számára létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok biztosítása, mint manapság: szezontól függetlenül egész évben számos minden zöldség és gyümölcsfajta kapható.

A tabletták támogatói szerint azonban a lakosság kevesebb, mint 10%-a követi a táplálkozási szakemberek ajánlásait, és fogyaszt napi 5-8 alkalommal zöldséget és gyümölcsöt. Ráadásul az élelmiszerek tartósításán keresztül sok vitamin veszendőbe megy.

Az ellenzék szerint azonban a tartósítószerek színvonala mára minden elvárásnak megfelel. Mégis: aki dohányzik, csökkenti szervezete C-vitamin készleteit. Az alkohol B-vitamint von el, a kóla pedig kálciumot mos ki a csontokból.

 A készételek vitamintartalma minimális. Betegségek és diéták is okozhatnak hiánytüneteket, melyek táplálék kiegészítők fogyasztásával kivédhetőek.

A lehetőség az egészséges táplálkozáshoz adott. De őszintén, ki tartja be mindig, minden körülmények között az előírásokat?

Aki azonban nem tudja, hogy testének mire van szüksége, az színes tabletták tetszőleges kiválasztásával sem tudja problémáját orvosolni. Ne felejtsük el: egy-két tabletta még nem változtatja meg az életünket.

 Akit a gyorsétteremben már név szerint köszöntenek, és a reklámok mágneses vonzásának nem tud ellenállni, azt a kapszulák sem változtathatják az egészség hírnökévé.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü