Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
ÉLETMÓD
ÉLETMÓD : Rossz hír az allergiásoknak

Rossz hír az allergiásoknak

A parlafű virágzása várhatóan a jövő héten elkezdődik - tájékoztatott az Dr. Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese.

Már a múlt héten is szinte minden pollencsapdában mértek alacsony mennyiségben parlagfű koncentrációt, ami azoknak okozhatott kellemetlen tünetet, akik különösen érzékenyek erre a pollenre - tette hozzá a szakember.

Magyarországon 19 pollencsapda gyűjt mintát a levegőben található növényi allergén anyagokból. Dr. Páldy Anna hozzátette, az ország déli részén szokott először megkezdődni a virágzás, és augusztus második, harmadik hetében jut el az északi területekig.

Az allergiásoknak rossz hír, hogy a parlagfűvel egy időben virágzik a feketeüröm is. A két növény ugyanis sokaknál keresztreakciót vált ki, ami azt jelenti, hogy aki allergiás a parlagfű virágporára, annál allergiás reakciót válthat ki a feketeüröm is.

Ebben az időszakban megtalálhatók a levegőben még a pázsitfűfélék, libatopfélék, lórom-és sóskafélék pollenjei is. A parlagfű és feketeüröm virágzásának csúcsideje augusztus harmadik hetében várható, így a pollenkoncentráció is ekkor lesz a legmagasabb.

A parlagfűnek a meleg, napos idő kedvez, az esőt nem szereti. A néhány órás zápor azonban nem csökkenti a virágzás mértékét, csak a több napon át tartó esőzés - mondta a szakértő.

Forrás: hirado.hu

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü