Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
ÉLETMÓD
ÉLETMÓD : A klímaváltozás hatásait mutatja be Föld térképén a Google

A klímaváltozás hatásait mutatja be Föld térképén a Google


A klímaváltozás hatásait mutatja be Föld térképén a Google
       
forrás: mti
                
A jelenlegi tendenciák mellett a globális átlaghőmérséklet 2060-ra vár 4 Celsius-fokos emelkedésének hatásait mutatja be a Google Föld-térképe, amely a brit energia- és klímaváltozási minisztérium tavaly kiadott adatait dolgozza fel.
   

       
A Google térképével a felhasználók megnézhetik, hogy a Föld különböző területein a változás milyen drasztikus hatásokkal jár.
A brit meteorológiai szolgálat (Met Office) számítása szerinti hőmérséklet-változást színskálával jelölik, ez alapján pedig jól látható, hogy az Európa északi felében várható 2-3 fokos emelkedéshez képest az Északi-sark közelében akár a 16 Celsius-fokot is meghaladhatja az emelkedés.
A térképen különböző színű karikák emelik ki az adott területre jellemző változásokat, jól szemléltetve az erdőtüzek lehetőségét vagy a tengeri ökoszisztéma átalakulását.
A körökre kattintva a hatások ismertetése mellett YouTube-videók jelennek meg, amelyekben a jelenség okaira szakértők adnak részletesebb magyarázatot.

A Met Office munkatársai a tanulmányukból készült térképpel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a klímaváltozás nem csupán a jövő generációinak problémája lesz, hanem már a mai emberek életében is komoly változások következhetnek be.
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel:
       

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü