Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
ÉLETMÓD
ÉLETMÓD : Pollenhelyzet - ÁNTSZ: egyszerre tíz különböző fa szórja virágporát, de a pollenterhelés alacsony

Pollenhelyzet - ÁNTSZ: egyszerre tíz különböző fa szórja virágporát, de a pollenterhelés alacsony


 

 A hét elején ismét kissé alacsonyabb volt a pollenterhelés, de már egyszerre tíz különböző fa szórja virágporát - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos facebook-oldalán csütörtökön.

    Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának mérései szerint több fa virágpora is tüneteket okozó mennyiségben van jelen a levegőben.

Az eddig beérkezett adatok alapján magas, nagyon magas koncentrációban elsősorban

a platán virágporát regisztrálták, de egy-egy nap Budapesten, valamint Salgótarjánban a nyír pollenkoncentrációja is elérte a nagyon magas szintet.


    Tüneteket okozhat ezekben a napokban a kőris, a tölgy, a fűz és néhol még a ciprus- és tiszafafélék, illetve a gyertyán virágpora is. Elindult az eperfafélék, a fenyőfélék és a dió pollenszórása - mindháromból mértek már tüneteket okozó közepes szintet - olvasható a tisztiorvos közlésében.


    Paller Judit országos tiszti főorvos és Apatini Dóra, az OKI biológusa március végén sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet: a kései téli fagy miatt később kezdődött az allergén fák pollenszórása.
    Mint a tiszti főorvos akkor kiemelte: a magyar lakosság körülbelül tíz százaléka allergiás, a pollenallergia mintegy kétszázezer embert érint. Köztük sokan egyszerre több allergénre is érzékenyek - tette hozzá.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü