Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Az egészségügyi miniszter szakértői tárgyalásokat kezdeményezett a kamarával

Az egészségügyi miniszter szakértői tárgyalásokat kezdeményezett a kamarával

"Megtört a jég" - mondta a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) elnöke, miután megbeszélést folytatott az egészségügyi miniszterrel.Hávelné Szatmári Katalin a megbeszélésről elmondta: Molnár Lajos tárcavezető szakértői tárgyalásokat ajánlott, és bizalmat kért, amit a kamarai elnök pozitív lépésként értékelt. A demonstráció elérte a célját - tette hozzá Hávelné. A többség megmutatta: lehet úgy demonstrálni, hogy a betegek nem szenvednek hátrányt - utalt a csütörtök reggeli kétórás tiltakozó akcióra a köztestület elnöke. A felek között szóba került az is, hogy az egészségügyi miniszter szerdán a munkaügyi bírósághoz fordult, miszerint ez a fajta tiltakozás a patikusok részéről jogszabályellenes.

Hávelné Szatmári Katalin azt kérte Molnár Lajostól, hogy - ha megkezdődnek a szakértői tárgyalások - gondolja át a beadványok visszavonását. Ezzel kapcsolatban elmondta: a Gazdasági Versenyhivatal is eljárást kezdeményezett, ám annak részleteiről még nem tudott beszámolni. "Több puskából lőnek felénk, de állunk elébe" - fogalmazott az elnök.

A patikusi kétórás tiltakozó demonstrációval kapcsolatban arról adott tájékoztatást az MGYK elnöke, hogy tudomása szerint a betegek mindenhol szolidárisak voltak a gyógyszerészekkel és megértették: nem a betegek ellen irányult az akció. Az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodájától kapott tájékoztatás szerint Molnár Lajos arra kérte a kamara elnökségét, hogy csütörtök 15 óráig a sztrájkfelhívást vonja vissza, ebben az esetben a miniszter eltekint az újabb bírósági eljárás megindításáról.

A köztestület képviselői kérték, hogy ebben az esetben a nyitvatartási időt csökkentőkkel szemben az ÁNTSZ ne folytasson további eljárást. "Amennyiben a kamara elnöksége csütörtökön nyilatkozatot tesz, hogy elfogadja a kormánydöntés alapelveit, abban az esetben azonnal megkezdődhetnek a tárgyalások a végrehajtás jogszabályainak szakértői egyeztetéséről, hogy annak során a gyógyszerészek érdekei a lehető legteljesebb mértékben érvényesülhessenek" - olvasható a minisztérium közleményében.

(MTI)

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü