Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     

KÖRKÉP
KÖRKÉP : Bezárják az Országos Idegsebészeti tudományos Intézetet?

Bezárják az Országos Idegsebészeti tudományos Intézetet?

A tárca egyenlőre nem nyilatkozik

Az Egészségügyi Minisztérium (EüM) azt állítja: nem született döntés az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet (OITI) bezárásáról, bár a Népszava  információi szerint a szaktárca az intézmény megszűntetését tervezi. Az EüM ugyanakkor további részleteket nem közölt az intézet sorsáról.

Mint a Népszava online beszámolt róla: úgy tudjuk, hogy az Amerikai úti intézmény felszámolásával egy időben az ott zajló ellátást három másik kórház venné át: az Országos Onkológiai Intézet, az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézet, illetve az Országos Baleseti Sebészeti Intézet. Az intézet főigazgatója vasárnap mindössze annyit mondott: se igennel, se nemmel nem tud válaszolni arra, hogy bezárják-e az intézetet. Nyáry István szerint a szaktárcától annyit tudnak, hogy átszervezések lesznek, de konkrétumok még nincsenek, s később egyeztetnek majd velük az átalakulás részleteiről. Az OITI a harmadik legnagyobb idegsebészeti központ Európában.

Az EüM fenntartása alatt működő intézet a kormányzat kórházi struktúra átalakítást célzó terveinek lehet áldozata. A kabinet korábban október elejére ígérte, hogy meghatározza, mely intézmények maradnak meg, s melyek alakulnak át vagy szűnnek meg, a végleges tervek egyelőre nem készültek el.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü