Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Még ebben az évben szétválik a mentés és a betegszállítás

Még ebben az évben szétválik a mentés és a betegszállítás

Várhatóan még idén megtörténik a mentés és a betegszállítás szétválasztása, ez kizárólag attól függ, hogy a kórházak hogyan tudják átvenni az utóbbi feladatot

2006. október 30. 13:57


– mondta a Magyar Rádió érdeklődésére az átalakítás koordinálásával megbízott szakember, László Imre.

Van megvitatott ütemterv – állítja László Imre. Az Országos Mentőszolgálatnál kettéválik a betegszállítás és a mentés.

Az átalakítás miatt közel száz gépkocsit vesznek el az Országos Mentőszolgálattól a betegszállítás részére. Azonban László Imre hangsúlyozta: a mentésre így is a korábbinál több kocsi jut, mivel az eddigi állományból 200 autó végzett betegszállítást. Az átszervezéssel 500-600 ember veszíti el munkáját, ez az adminisztrációtól a betegszállításig minden területet érint – mondta a miniszteri megbízott hozzátéve: ez kevesebb, mint az eredetileg tervezett 740 ember elküldése.

A létszámleépítés már megkezdődött. Az első 146 fő elbocsátása október 15-ével megtörtént. A többi dolgozó akkor kerül ki az OMSZ állományából, amikor már egész biztosan megtörténik a feladatok átadása a kórházaknak, illetve az alternatív betegszállító szervezeteknek.

Arra a kérdésre, hogy korábban az egyik mentős szakszervezet kifogásolta, hogy a létszámcsökkentés hatásáról nem készült semmilyen hatástanulmány, László Imre azt mondta: készített egy tanulmányt, amelyet egyeztetett a szakmával és ez alapján hajtják végre a feladatokat ütem szerint.

(Magyar Rádió)

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü