Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Molnár cáfolja Mikolát: Az állam nem akar kivonulni az egészségügyből?

Molnár cáfolja Mikolát: Az állam nem akar kivonulni az egészségügyből?

Molnár Lajos szerint az állam nem akar kivonulni az egészségügyből, de az intézményrendszert át kell alakítani, hogy megszűnjenek az országban az ellátási egyenlőtlenségek. A kórházi ágyszám csökkentéséről Molnár Lajos elmondta: úgy kell átalakítani a rendszert, hogy csak annyi kórházi ágy legyen, amennyi szükséges a betegellátáshoz. "A felesleges ágyak felesleges pénzeket visznek el" – - mondta kedden az egészségügyi miniszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Hangsúlyozta: azok az intézmények, amelyeket "nem említ" a minisztériumi munkaanyag, azok sem szűnnek meg, de az úgynevezett súlyponti kórházaknak éjjel-nappal képesnek kell lenniük a legsúlyosabb betegek fogadására, és olyanoknak kell lenniük, amelyekben a szakmai és tárgyi feltételek megvannak.

 

A tárcavezető hozzátette: szakmai elvek mentén döntöttek a központi kórházakról. Az ágyszám csökkentésével párhuzamosan fejleszteni kell a járóbeteg-ellátást, amelynek finanszírozása olcsóbb a kórházi kezelések költségeinél – hangsúlyozta Molnár Lajos.

 

Hétfőn Mikola István, az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere annak a véleményének adott hangot, hogy az állam ki akar vonulni az egészségügyből, s a kormányzat úgy akarja működtetni az ágazatot, hogy az ne szoruljon költségvetési támogatásra. Így értékesíthető lesz az utolsó nagy nemzeti vagyonrész – mondta Mikola István, aki szerint a kormány törvénysértő módon több mint 16 ezer aktív kórházi ágy (a jelenlegiek 30 százaléka) megszüntetését akarja elérni, amivel súlyos csapást mér az egészségügyre. (MTI)

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü