Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Kórházszövetség: az ágyszámcsökkentés önmagában nem segít

Kórházszövetség: az ágyszámcsökkentés önmagában nem segít

A szervezet elnöke szerint a feladatok átcsoportosításából származhat megtakarítás

A kórházakban feltétlenül szükséges a feladatok átcsoportosítása, mivel ebből megtakarítás származhat - jelentette ki a Magyar Kórházszövetség elnöke a Nap-keltében.

Golub Iván, akit a kórházak ágyszámleépítéséről kérdeztek, hangsúlyozta: az ágyszám csökkentése önmagában, érdemben nem fogja pozitívan befolyásolni az intézmények működésére fordítható összeget. Mint mondta, a kórházszövetség figyelmeztette a döntéshozókat arra, hogy az ágyszámcsökkentést és a betegszámra, valamint az esetszámra vonatkozó finanszírozást kezeljék együtt, mivel jelenleg a kórházakat, illetve az ellátórendszert nem ágyszám, hanem esetszám alapján finanszírozzák.

Meglátása szerint az egészségügy szerkezetét "egészségesebbé kell tenni, a kórházcentrikus ellátást a járóbeteg-szakellátás, a jól fejleszthető, jól fejlődő alapellátás felé kell irányítani".

Az elnök kiemelte: az Egészségügyi Minisztérium megerősítette azt, hogy egyetlenegy jelenleg "közfinanszírozott" intézményt nem hagynak ki a finanszírozásból, ugyanakkor néhánynak a feladatköre megváltozik.

Golub úgy véli, a magyar ellátórendszer rendkívül heterogén, mivel egyrészt a múlt századra jellemző, másrészt az európai ellátási színvonalat meghaladó viszonyokat tükröz. Szerinte az ellátás megszervezése az egészségügyi reform döntő kérdése. A meglévő értékeket viszont harmonizálni kell a gazdaságossági szempontokkal - fűzte hozzá.


Küldje tovább
hirado.hu/MTI

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü