Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Már eldőlt, a miniszter hivatalosan azonban csak március 6-án hozza nyilvánosságra, hogy miként alakítják át a kórházi struktúrá

Már eldőlt, a miniszter hivatalosan azonban csak március 6-án hozza nyilvánosságra, hogy miként alakítják át a kórházi struktúrá

A fővárosban megszűnik a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet és a Schöpf-Merei Ágost Kórház - mondta az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke az InfoRádióban.

Nem működik tovább jelenlegi telephelyén az Országos Pszichológiai és Neurológiai Intézet, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet és a Schöp-Merei Ágost Kórház, ez azonban nem azt jelenti, hogy az ott ellátott feladatokra nincs szükség, azokat máshol fogják megoldani - mondta Kökény Mihály

Tucatnyi intézmény van, közöttük a budapesti Rókus Kórház is, ahol eddig aktív ellátás is volt, vagyis szakmacsoportonként rövid ápolási idejű beavatkozásokat végeztek, de a jövőben krónikus, ápolási, rehabilitációs feladatokat látnak majd el - tette hozzá.

Vidéken is leépítenek

A politikus elmondta: vidéken csupán néhány olyan kórházról tud, ahol a telephelyen még krónikus ellátást sem végeznek majd. Ezek közé tartozik a miskolci Szent Ferenc Kórház.

A borsodi FMC Dialízis Center feladatait más szervezetek veszik át, a Kecskeméti Repülőkórház munkáját pedig a megyei kórház látja el a továbbiakban - közölte Kökény Mihály.

A Szolnoki MÁV Kórház sorsa is eldőlt: együttműködés lesz a szolnoki megyei és a vasutas kórház között, és a MÁV intézményének jelenlegi épületében is marad valamekkora aktív kapacitás - közölte a szakpolitikus.

A képviselők már tudják

A miniszteri lista lényegében nyilvános, hiszen az országgyűlési képviselők megkapták, és szakmai körökben is ismert, hivatalosan kihirdetni azonban csak akkor lehet, ha lejár a határidő az önkormányzatoknak szabott határidő arra, hogy a regionális egészségügyi tanácsok nemleges döntéséről nyilatkozzanak - mondta Kökény Mihály.

Emellett hozzá kell még tenni a döntéshez a beutalási rendet és a területi kötelezettségről szóló határozatokat. Így együtt március 6-ra várható az eredmény kihirdetése - tette hozzá az egészségügyi bizottság elnöke.

A törvény írja elő

Az önkormányzatoknak nem a listát kell véleményezniük, hiszen az már megszületett: a helyi vezetők a regionális egészségügyi tanácsok negatív álláspontját vizsgálják meg - közölte a politikus.

Ennek gyakorlati értelme már nincs. Kökény Mihály elmondta, erre azért van szükség, mert a törvény így rendeli, és csak ezek birtokában lehet beindítani a jogszabály előírásainak megvalósítását.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü