Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Mégis lehet vizitdíj

Mégis lehet vizitdíj

Módosítják a kórháztörvényt, és az alkotmánybírósági határozattal eltörölt orvoslátogatói díj, a testület döntésének megfelelő kiigazítások után visszakerül a jogszabályba – mondta Kökény Mihály a Népszabadságnak.

Mégis lehet vizitdíj

 parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke úgy nyilatkozott: a hamarosan a parlament elé kerülő csomag részeként módosítanak két korábbi, Molnár Lajos-féle reformtörvényt: a gyógyszer- és a kórházkarcsúsító jogszabályt, valamint arról döntenek, hogy miként bontják hét kicsi hivatalra az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat (OEP).

A kormány a salátatörvény-tervezettel módosítaná az egészségbiztosításról szóló törvényt is. Az egészségbiztosító hét kis szervezetre való bontásához - Kökény Mihály szerint - nincs szükség törvénymódosításra. A kormányzat ugyanis lehetőséget adna arra a "kis oep-eknek", hogy a szolgáltatások bizonyos részét a minőséget is garantáló ellátóktól vegyék meg.

A Népszabadság úgy tudja: a jövőben a súlyponti kórházaknak a 24 órás sürgősségi ellátás biztosítása mellett szakmai módszertani feladatokat is vállalniuk kell. Az OEP adatai szerint a súlyponti kórházak nagyobb arányban vesznek részt a súlyos betegek ellátásában, mint amennyire azt a jelenlegi finanszírozásuk lehetővé tenné.

 

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü