Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Egészségpolitika

Egészségpolitika

Egészségpolitika

Kiírták a TÁMOP 6.1.2 pályázatokat

Uniós pénz az egészségre

[2009.08.02. 10:30]

Települési egészségtervek, helyi közösségi programok, cukorbeteg gyermekek szüleinek főzőtanfolyam, idős embereknek kirándulásszervezés. Ilyen és ehhez hasonló programok valósulhatnak meg 2,4 milliárd forint uniós pénzből.Ezt a pályázati pénzt szív-érrendszeri, daganatos megbetegedések életmódi tényezőinek befolyásolására, egészséges életvitelhez szükséges tudás átadására, valamint az egészségben eltöltött évek számának növelésére lehet fordítani.A Társadalmi Megújulás Operatív programon belül a 6.1.2. „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” pályázat megvalósítása során minden eddiginél nagyobb szerepet kap a helyi összefogás ereje.
 
A pályázat beadásának időszaka 2009. október 15-től 2010. január 8-ig tart, azonban a felkészülést sosem lehet elég korán elkezdeni - figyelmeztet Nagy-Vargáné Varga Terézia az Egészségügyi Minisztérium munkatársa. A kiírás komplexitása miatt fontos, hogy helyi szinten már most elkezdődjenek a koalíciókötések, a lehetséges partnerek feltérképezése, és mielőbbi megállapodás szülessen a későbbi közös munkáról. Összefogás nélkül már most megkérdőjelezhető a pályázat sikere, mivel olyan komplex szakmai anyagot kell összeállítani, amelybe a fenti célok igazolhatóak.
 
Magyarországon már most is több olyan szervezet van, amely a pályázatban is kiírt programokat valósítja meg. Költségvetési szervek és intézményeik, nonprofit szervezetek és gazdasági társaságok pályázhatnak most. Az egyetlen kikötés, hogy munkáikkal, programjaikkal segítséget nyújtsanak az embereknek az egészséges élethez.
 
A pályázaton elnyerhető összeg 1 millió és 10 millió forint között változhat, a támogatás maximális mértéke a projekt 100 százalékát fedezi, és vissza nem térítendő formában jut el a kedvezményezettekhez. A pályázatokat az Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez kell benyújtani, a részletes kiírás itt található meg:
 
http://www.nfu.hu/doc/5

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü