Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Titokzatos vakcinagyár

Titokzatos vakcinagyár


Újra beindul a titokzatos vakcinagyár

 

A Gyógyszerészeti Intézet szerint nem indokolt a lejárat meghosszabbítása, hiszen ha változik a vírus, változtatni kell a vakcinát is.

Várhatóan napokon belül elkezdi a szezonális influenza-oltóanyag gyártását az Omninvest.  Ebben a vakcinában már benne lesz a H1N1 elleni hatóanyag is, ahogy a WHO javasolta.

A tervek szerint ősz elején oltható lesz a lakosság az új összetételű vakcinával. Jelenleg még van tartalék a H1N1-es vakcinából is, hogy pontosan mennyi, azt Zimonyi Ferenc, az Omninvest ügyvezető igazgatója nem árulta el. Arra a kérdésre, hogy mi értelme van tartalékolni, ha a szezonális vakcinába úgyis bekerül az új törzs, azt válaszolta, hogy bármikor jöhet a H1N1-es járvány újabb hulláma.

Elképzelhető, hogy kérik a vakcinák szavatossági idejének meghosszabbítását, az eddigi vizsgálataik szerint az ugyanis egy évnél tovább is eltartható. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet szóvivője szerint egyelőre nem indokolt a lejárat meghosszabbítása, mert ha változik a vírus, úgyis változtatni kell a vakcinát is. A szezonális vakcinákat még több mint kilenc évig egyébként az Omninvest gyártja, a cég csaknem hat éve 15 évre szóló szerződést írt alá a kormánnyal.

Az Európai Járványügyi Központ nem tartja valószínűnek, hogy Európában újabb pandémiás hullámmal jelentkezik a H1N1-vírus, ám helyi járványokat okozhat. Az ECDC helyzetértékelése szerint a H1N1-vírus terjedése alacsony szinten marad, a következő téli időszakban azonban ez lesz a domináns influenzatörzs.

Forrás: MR1-Kossuth.hu

 

 

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü