Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Pollenhelyzet: Az elmúlt napokban alacsony maradt az általános pollenterhelés

Pollenhelyzet: Az elmúlt napokban alacsony maradt az általános pollenterhelés


Pollenhelyzet - Alacsony maradt a pollenterhelés    Budapest, 2012. szeptember 8., szombat (MTI) - Az elmúlt napokban alacsony maradt az általános pollenterhelés - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán szombaton.

    Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) aerobiológiai monitorozási hálózatához eddig beérkezett adatok alapján a pázsitfűfélék virágporának koncentrációja többnyire alacsony, azonban Szegeden a közepes, Zalaegerszegen pedig a magas szintet is elérte. A csalánfélék virágporát közepes koncentrációban regisztrálták. 
    Tüneteket okozó közepes szintet mértek a libatopfélék virágporából, valamint az üröm pollenjéből Szegeden és Miskolcon, a lóroméból pedig kedden Zalaegerszegen. A kender, a fészkesvirágzatúak, az útifű és az ernyősvirágzatúak virágporát alacsony koncentrációban regisztrálták.
    A parlagfű pollenkoncentrációja Miskolcon, Zalaegerszegen, Pécsett és Szegeden nagyon magas, Budapesten pedig magas szintet ért el - írták.
    Az ÁNTSZ csütörtökön azt közölte: egyes térségekben az elmúlt héten tetőzött a parlagfű pollenszórása, de az ország nagyobb részén javult a helyzet.
    A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer (PPRR) legfrissebb térképe szerint az ország északkeleti csücskében és Békéscsaba környékén jelenleg sötétbordó, a hatfokozatú skálán negyedik szintű riasztás van érvényben.
    A heti átlagértékek alapján az ország túlnyomó részén a levegőben köbméterenként még mindig 100-200 parlagfűpollenszem van a levegőben, ami a PPRR rendszerben a bordó, azaz a harmadik riasztási fokozatnak felel meg.
    A nyugati országrészben (leszámítva Győr térségét), valamint Komárom-Esztergom megye területén és ezzel egybefüggően, a Duna vonalát átlépve az Északi-középhegység vonulatai mentén, egészen a Bükkig a piros, azaz a második riasztási fokozat van érvényben. A Bükk térségében és Eger környékén a parlagfű pollenkoncentrációja közepes szintre esett vissza, így azokon a területeken már csak figyelmeztetés van érvényben.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü