Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Nőgyógyászat
Nőgyógyászat : Mell-gén

Mell-gén

Angol tudósok megtalálták az (egyik) emlőfejlődésért felelős gént. A felfedezéstől azt várják, hogy jobban megértik majd az emlőrák kialakulásának okait. 2005.09.03 13:49 Spicy Press Hírügynökség


 

A gént a az angol Nemzeti Rákkutató Intézetben fedezték fel. A keresztségben a Scaramanga nevet kapta - egy James Bond film gonosz hősének a nevét, akinek három mellbimbója volt. A növekedési gének magzati kortól felelősek azért, hogy rendben kialakuljanak szerveink. Az ember esetében két emlő és két bimbó fejlődik (lényegében mindkét nemben), azonban minden tizennyolcadik esetben van valami emlő elváltozás, vagy egy extra bimbó, aminek okairól idáig nem sokat tudtunk.

A kutatók szerint Scaramanga a felelős az emlő fejlődésének korai szakaszáért, ide értve az emlőbimbók számát és elhelyezkedését. "A testünk normális működésének megértése visz el minket odáig, hogy megértsük a daganatok kialakulásának okait" - mondja Henry Scowcroft, az intézet vezető munkatársa. A kutatók még nem tudják, hogy a felfedezésüknek van-e közvetlen köze az emlődaganatokhoz.


     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü