Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Nőgyógyászat
Nőgyógyászat : Sok a veszélyeztetett terhes Közülük csak kevesen maradhatnak otthon

Sok a veszélyeztetett terhes Közülük csak kevesen maradhatnak otthon

A várandós nők több mint fele veszélyeztetett terhes volt az elmúlt évben Magyarországon. Ennek oka, a sok abortuszt követő terhesség, és a nők egyre idősebb korban való gyereketvállalása


RTL Klub Híradó
2005-02-21 17:12:30

A várandós nők több mint fele veszélyeztetett terhes volt az elmúlt évben Magyarországon. Ennek oka, a sok abortuszt követő terhesség, és a nők egyre idősebb korban való gyereketvállalása.


 

Egyre kevesebb huszonéves nő szül ma Magyarországon. Az elmúlt évben a várandós nők több mint fele veszélyeztetett terhes volt. Az orvosok szerint mindezt a dohányzás, a rossz szociális helyzet, és a nehéz fizikai munka is okozhatja.

"Gyakorlatilag azt a terhest, aki a terhessége alatt bármikor panasszal fordult a terhesgondozóhoz, hogy nem érezte jól magát, azt már veszélyeztetett terhesnek tekintjük" - mondta Garamvölgyi György, a Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ főigazgatója.

A "problémás" terhesség oka a magas vérnyomástól a fertőzésekig sokféle lehet. Minél idősebb korban szül valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy hasonló problémái lesznek.

"Magyarországon eltolódott a szülés időtartama, tehát az édesanyák későbbi időpontban vállalnak gyermeket. Korábban, általában 24-25 év volt a szülésnek az ideje. Most az utóbbi időben ez eltolódott 30 év fölé" - mondta Szabó István, a Pécsi Orvostudományi Egyetem professzora, és a szülész-nőgyógyász szakmai kollégium elnöke.

A csökkenő születésszám mellett az abortuszok száma minden évben eléri az 54-56 ezret Magyarországon. Azoknál a nőknél, akiknek már volt abortuszuk, nagyobb a vetélés és a koraszülés kockázata. A veszélyeztetett kismamáknak csak az egyharmada engedheti meg magának, hogy otthon maradjon.


     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü