Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Belgyógyászat
Belgyógyászat : Európa nem ismeri fel a szívbetegséget

Európa nem ismeri fel a szívbetegséget

Egy felmérés szerint az európaiaknak körülbelül három százaléka képes csak azonosítani a szívelégtelenség tüneteit, mely mintegy 14 millió embert érint a kontinensen. 2005.09.04 06:30 Spicy Press Hírügynökség

 

 

Fáradtság, kimerültség, bokadagadás - ha megkérdeznék, hogy a tünetek súlyosak-e vagy sem, s egyáltalán milyen betegséghez tartoznak, Ön tudná-e a választ? A SHAPE, az európai szívelégtelenség érzékelését és felismerését vizsgáló tanulmány, ijesztő adatokat hozott nyilvánosságra. Nem csak hogy nem ismeri fel az európaiak többsége a szívbetegség tüneteit, sokan teljesen hibás fogalmakkal rendelkeznek vele kapcsolatban. Több, mint 8000 különböző országból származó személyt kérdeztek meg a felmérésben.

32 kérdésre kellett válaszolni a betegség tüneteit, lehetséges okait, kezelését, és annak költségeit illetőleg. Az Európai Szívmagazinban közölt eredmények szerint nincs ok elégedettségre. A szerzők szerint a tudatlanság életveszélyes, hiszen ötből egy ember szenved ebben a problémában, s a betegek 40 százaléka a betegség első évében meghal. Holott a baj korai felismeréssel és megfelelő kezeléssel megelőzhető. Legtöbben úgy vélik, hogy a betegségtől szenvedők tovább élnek, mint az AIDS-es vagy rákos betegek, holott a szívelégtelenség túlélési ideje öt év, míg a HIV-vírus megszerzésétől az AIDS kifejlődéséig legalább tíz év telik el.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü