|
Számtalan súlyos betegség népi gyógyszere a savanyú káposzta.
Savanyú káposzta + olivaolaj + lilahagyma = szenzációs!!!
A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz ként. Mint tudjuk, ez az elem a testünk minden
sejtjében megtalálható.
De lássuk, mi minden van még a káposztában!
A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort,
vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin
komplexet, C vitamint és U vitamint.
Ezeket, az elemeket egyébként a káposztafélék családjának a többi
tagja is tartalmazza. Bebizonyosodott, hogy rákellenes tulajdonságuk van,
amely lassítja, a karcinogén tehát a rákkeltő anyagok
felszívódását a szervezetben, illetve gátolja a sejtek mutálását, s a
mutált sejtek növekedését, amelyek egyébként a rákos daganatokat
képezik. A fehér káposzta gyógyító hatásához még hozzájárul két elem, a
klór és a jód. Ez a kombináció teszi lehetővé azt, hogy a káposzta az
emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere.
A C vitamin tartalomból eredően a gyulladásos fogínyt kitűnően
gyógyítja, rendkívül jól tisztítja a beleket, különösen a
vastagbelekre van jó hatással akkor, amikor azok nem ürülnek rendesen.
Arról tudjuk meg, hogy valami nincs rendben, a vastagbélben, ha a
káposztalé elfogyasztása után szokatlanul nagy mennyiségű gázok
keletkeznek. Ez annak a jele, hogy a vastagbél nem ürül rendesen,
illetve idegen baktériumok vannak jelen.
Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a
májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A
cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert
az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése vagy
emelkedése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a
káposztában található kén-aminosav csökkentőleg hat a magas
koleszterin szintre.
A fehér káposzta rákellenes hatását vizsgálva a legjobb eredményt az
emésztőszerveken jelentkező rákos - kelés, - fekély gyógyításában
értek el. Így a gyomorrák, nyombélrák gyógyításában egyharmadára
csökkent a gyógyítási idő, mint a hagyományos módszerrel
gyógyítottaké. Ez annak köszönhető, hogy a három elem, a kén, a klór és a
jód olyan mennyiségben és olyan kombinációban fordul elő benne, amely
optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és
nyálkamennyiségére.
A népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre is jótékony
hatással van a kálium, amit tartalmaz a káposzta. A káposzta hatására
lényegesen emelkedik a bélben a barátságos, az emésztést elősegítő
baktériumok száma. Glutamin, illetve a nélkülözetlen aminosav tartalma
teszi lehetővé, hogy a káposzta a májbetegség gyógyításához is A
zaklatott idegeink csillapítására a stresszes helyzetek elkerülésére, a
túlzott aggodalom enyhítésére, a depressziós hangulatok feloldására, az
alvási zavarok megszüntetésére is fogyaszthatunk káposztát.
savanyúkáposzta + olivaolaj + lilahagyma = szenzációs!!!
| |