Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Nőgyógyászat

Méhszájseb

   

méhnyakrák okozta súlyos állapot nem azonos a méhszájsebbel a kettőt nem lehet összevonni! Sajnos előfordul, hogy a méhnyakrák okozta károsodást is méhszájsebnek nevezik. Hibás hozzáállás ezt a nagyon súlyos betegséget, rákot egyszerűen méhszájsebnek nevezni és – mivel előfordul, így indokolatlan ráktól való rettegést elültetni azokban a hölgyekben, akiknek valójában csak méhszájsebük van. A méhnyakrákot szerintünk nem szabad kis „sebnek” bagatellizálni, ha ennek csak a lehetősége is felmerül, vagy igazolódik, a betegnek joga van tudni, hogy mi a betegsége, ezért félrevezető az ilyen megnevezés használata! A kettő között különbséget csak nőgyógyász tud megfelelő vizsgálatokkal tenni.

Hormonhelyettesítő homeopátiás szerek

   

A nők életük során többször kerülnek olyan élethelyzetbe, amikor szükségük lenne valamilyen hormonra, vagy a nem kívánt terhesség elkerülése miatt, vagy, és gyakrabban a változókori tünetek enyhítése miatt. Nem mindenki tudja, meri, akarja kívülről bevitt hormonokkal megoldani a problémáit. Számukra fontosak az alternatív megoldások. Például a homeopátia nyújtotta segítség. Lássuk hát, hogy milyen szereket ajánlanak az orvosok hormonhelyettesítőkén

Méhszájseb

   

Negatív rákszűrés és hüvelyváladék birtokában helyre kell állítani a hüvely normális baktérium-flóráját. Az esetek kb. 10%-a egy hónap alatt gyógyul, behámosodik a méhszájseb, és egyéb teendőt már nem is igényel. A maradék 90%-ot azonban kezelni kell. 

Az elhízás növelheti a császármetszések gyakoriságát

MTI   

Daganatok diagnózisa és kezelése

   
A női mell, az anyaság egyik szimbóluma sok művészt ihletett meg, a szoptatás halhatatlan műalkotások sorának tárgya, a mell anya és gyermeke csodálatos, szívet melengető kapcsolatának a jelképe.

Hormon helyett tűk és gyógynövények

   

A változókor ellen csakis természetesen - ezt vallják a kínai gyógyítók, mesterséges hormonpótlással szemben az akupunktúra és a gyógynövények

A meddõség kezelése

   
A meddõség kezelésében asszisztált reprodukciós eljárásoknak nevezzük azokat az orvosi beavatkozásokat, illetve technikákat, melyeknek közvetlen célja, hogy kívánt terhesség jöjjön létre. A gyógyszeres kezelés elsõsorban a peteérés rendellenességének korrekcióját célozza.

Az emlődaganatok diagnózisa és kezelése

   
A női mell, az anyaság egyik szimbóluma sok művészt ihletett meg, a szoptatás halhatatlan műalkotások sorának tárgya, a mell anya és gyermeke csodálatos, szívet melengető kapcsolatának a jelképe

Tudatos étkezéssel a mellrák ellen

   

Ázsiai nők körében sokkal ritkábban fordul elő daganatos betegség, mint máshol. Mi lehet ennek a titka? Kutatók egybehangzó állítása szerint egészségmegőrzésük egyik kulcsa az étrendi különbségekben keresendő.

Védőoltás méhnyakrák ellen.

   
A világon először az ausztrál nők számára vált elérhetővé az a méhnyakrák elleni védőoltás, amelyet Ian Frazer orvoskutató fejlesztett ki, melyért megkapta az év embere kitüntető címet.

Húsz éves kortól minden nőnek: hogyan vizsgáljuk a mellünket?

hirado.hu   

Az emlők rendszeres önvizsgálata fontos a korai felismerés szempontjából

A Daganatok.hu internetes portál Betegklubot indított daganatos betegek és minden érdeklődő számára

Origo   
amely havonta kerül megrendezésre. Az előadások után a résztvevők kérdéseket is feltehetnek a jelen lévő szakembernek.

Köldökzsínóron át fertőzik a magzatot a vegyi anyagok

Origo   
vizsgált 400 vegyi anyagból átlagban közel 200 rákkeltő anyagot találtak amerikai kutatók az újszülött csecsemők köldökzsinórjában.

Mell-gén

ma.hu   
Angol tudósok megtalálták az (egyik) emlőfejlődésért felelős gént. A felfedezéstől azt várják, hogy jobban megértik majd az emlőrák kialakulásának okait. 2005.09.03 13:49 Spicy Press Hírügynökség

Legközelebb ikrek születhetnek lefagyasztott petesejtből

   
Sok nőn segíthetne, ha petesejtfagyasztással meghosszabbíthatná termékenységi ciklusát. Szakemberek szerint erre még várni kell, még ha a napokban született is egy baba lefagyasztott petesejtből. Magyarországon ehhez az eljáráshoz egyelőre csak a budai meddőségi centrumban kezelt nők férhetnek hozzá.

Sok a veszélyeztetett terhes Közülük csak kevesen maradhatnak otthon

RTL Klub Híradó   
A várandós nők több mint fele veszélyeztetett terhes volt az elmúlt évben Magyarországon. Ennek oka, a sok abortuszt követő terhesség, és a nők egyre idősebb korban való gyereketvállalása

A korán felismert méhnyakrák jól gyógyítható

   
Rendszeres szűrővizsgálattal a méhnyakrák miatti halálesetek jelentős része megelőzhető lenne .

NŐGYÓGYÁSZATI RÁKSZŰRÉS

VitalMedia   
MIBŐL ÁLL A NŐGYÓGYÁSZATI RÁKSZŰRŐVIZSGÁLAT??

Intim tájakon

   
A nők nagy része a változó kort fiatalságának, nőiségének biztos elmúlásaként éli meg. Ez az időszak különféle testi és pszichés változásokkal teli: hőhullámok, gyengeség, letörtség, és még hosszan lehetne sorolni.

Hüvelyi gombásodás nem nemi úton terjed

   
A hüvelygombásodás nem nemi úton terjed Becslések szerint a vulvovaginalis candidiasis, más néven gombás hüvelyfertőzés, világszerte elterjedt jelenség. Gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés, a nők 75 százaléka élete folyamán legalább egyszer fertőződik gombával. Ez Magyarországra kivetítve azt jelenti, hogy több mint másfél millió nőt érintő betegségről van szó.

Meghatározzák az őssejt-levétel minimumfeltételeit

   
A rendelet megakadályozná, hogy az orvosok a kórház tudta nélkül végezzék a beavatkozást.

Vírus okozza a mellrákot?

   
Még nem bizonyított, de kutatják

Magyarország vezető az abortuszokban?

Népszabadság   
Még az EU országokon is túlteszünk. Az uniós átlaghoz képest mintegy háromszoros számban szakítottak meg terhességet a nők hazánkban.

Mostantól tapasszal is védekezhetünk

   
Nők ezreinek életét könnyíti meg a forradalmian új fogamzásgátló módszer-már akinek lesz pénze megfizetni.

Új hatóanyagú fogamzásgátló

OTS -cégvonal m.hu   
Új hatóanyagú kombinált fogamzásgátló tabletta van forgalomban Magyarországon október őta, ami csökkenti a menstruációs panaszokat, a bőr zsírosodását és a pattanások képződését.

A nők gyenge pontja

   
Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a hüvelyi gombás fertőzések és az egyéb nemi megbetegedések száma. A viszkető, égő érzés formájában jelentkező problémáért nem minden esetben az uszoda, a szauna, vagy a partner okolhat. A "baj" többnyire természetesen elkerülhető....

Méhszájseb

dr.Kmeth Sándor   
A méhszájseb kialakulása és lehetséges kezelése női létforma sajátos jellemzőinek megfelelően a férfiétől eltérő lélekteni és fiziológiai ismérvekkel rendelkezik, melyeknek megfelelően alakulnak személyiségjegyei, esetleges betegségei is.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü