Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Gyógyító alternatívák

Külföldi bevezetés előtt egy magyaar allergiaellenes találmány

   
1 milliárd ember az allergének célkeresztjében

Új fegyver a fájdalom ellen

Magyar Rádion Online Szonda   
Egy szegedi kutató, új szer, új módszer nyomára bukkant Amerikában. De azután hazajött, hogy itthon csináljon belőle gyógyszert.

A somatoinfrás vizsgálati laboratórium a Műegyetemen

Nol   
Hazai kutatók készítettek egy diagnosztikai módszert és a hozzá való berendezést, amelynek segítségével felmérhető a teljes magyar népesség egészségi állapota. A vizsgálat egyenként negyedórát vesz igénybe, és a műszer mindössze egy közepes ultrahangos készülék árába kerül. A Somatoinfra feltérképezi és jelzi a testben lévő rendellenes működéseket.

a szklerózis multiplex kialakulásának kockázata nem múlik a gyermekek születésének sorrendjén.

ma.hu   
A szklerózis multiplex származása egyelőre ismeretlen, úgy tűnik, semmilyen meghatározó tényező nem játszik szerepet feltűnésében.

Tengeri algákkal építik a csontokat

hírado.hu   

Egy algákból kivont összetevővel jelentősen felgyorsítható a csontnövesztés, melynek számos területen nagy hasznát veszik

Mit kell tudni a Chlamidya fertőzésről?

   

Chlamydiásis a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség. A világon 400 millió fertőzöttet tartanak nyilván és évente 90 millió új fertőzöttet regisztrálnak. Európában évente 3 millió új beteget észlelnek. Magyarországon a lakosság 30 százalékának fertőzöttségéről tudunk, ez azonban nem megbízható adat, mert hazánkban nincs rutinszerű szűrés.

Az Influenza vírus kezelése

   
Az ezredfordulón új gyógyszerek kerültek bevezetésre az influenza kezelésére. A gyógyszerek meggátolják a vírus replikációt az emberi szövetekben, és újfajta megelőzést is jelenthetnek.

Körülmetéléssel az AIDS ellen

MedicInfo   
Körülmetélt férfiak nyolcszor kisebb eséllyel fertőződnek meg HIV-vírussal, mint a körülmetéletlenek. A felfedezést az Arztliche Praxis című müncheni orvosi lap ismertette.

HEPATITIS C

   
A hepatitis C fertőzés egy lassan fejlődő krónikus vírusos fertőzés, mely végső stádiumban májcirrozishoz ill. májrákhoz vezet.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü