Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Gyógyító alternatívák
Gyógyító alternatívák : a szklerózis multiplex kialakulásának kockázata nem múlik a gyermekek születésének sorrendjén.

a szklerózis multiplex kialakulásának kockázata nem múlik a gyermekek születésének sorrendjén.

A szklerózis multiplex származása egyelőre ismeretlen, úgy tűnik, semmilyen meghatározó tényező nem játszik szerepet feltűnésében.

Az eddigi elméletekkel ellentétben, a The Lancet Neurology magazinban megjelent tanulmány szerint 2005.08.31 05:20 Spicy Press Hírügynökség

 

Eddig azt tartották, hogy a kórokozókkal gyermekkortól fennálló gyakori kapcsolat, mely a másod- vagy későbbi szülötteknél jóval gyakoribb, csökkenti az autoimmun és allergiás megbetegedések kialakulásának kockázatát. A szklerózis multiplex (SM) autoimmun betegség, mely a központi idegrendszert támadja meg, kialakulásában genetikai és környezeti tényezők játszanak szerepet. Eddig úgy vélték, hogy a legidősebb testvérek, vagy a kiscsaládosok gyermekei esetében jóval nagyobb a kockázat a betegség megjelenésére, mivel ők egészen kiskorukban nem találkoznak "megfelelő" mennyiségű kórokozóval.

A kanadai British Columbia Egyetemről Dessa Sadovnick, és az Oxfordi Egyetemről George Ebers professzorok, a cikk szerzői, semmilyen kapcsolatot nem találtak a születési rend és a SM között. 10.995 beteget, és 26.336 egészséges testvérüket vizsgálták meg, de az úgynevezett higiéniai elméletre nem találtak bizonyítékot. Sőt, azt tapasztalták, hogy a SM-ben szenvedő, nagy családos emberek általában a fiatalabb testvérek közül kerültek ki.

Ikreken végzett kutatások azt sugallják, hogy hozzájárul az étrend, a klíma, vagy együtt a kettő, mint környezeti faktor. Bele tartozik még a dohányzás, az Epstein-Barr vírusfertőzések (mely a mononukleózisért felelős), de a D-vitamin és a nap egyértelműen védőfunkciót töltenek be. Az átlagosnál gyakoribb az elterjedtsége Észak-Európában, az Egyesült Államok északi részén, Dél-Ausztráliában és Új-Zélandon.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü