Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Mentális betegségek

A szoptatott csecsemőknél kisebb lehet felnőttként a depresszió kockázata

   

Azoknál az embereknél, akiket csecsemőkorukban szoptattak, kisebb lehet a depresszió kockázata - vélik kisméretű tanulmányuk alapján német kutatók.

A magány súlyosabban egészségkárosító tényező, mint a túlsúly, vagy a dohányzás

mti.hu   

Az allergiák jelentős részét lelki problémák okozzák

MTI   

A pánikbetegség a szorongásos betegségek körében leggyakrabban előforduló állapot

   

Lényege, hogy a betegnek ismétlődő pánik-rosszullétei vannak, amely során pánik, "páni félelem", szorongás tör rá olyan helyzetben, ami nem indokolja a szorongást (nem vizsgaszituációban, veszélyhelyzetben vagy sok ember előtt "szerepelve").

Stressz,- és a gutaütés

uno.hu   
Szoros az összefüggés az egyre stresszesebb életmód és a szélütések számának emelkedése között. Nagy Zoltán professzor a Tudomány Napja alkalmából, az Akadémián szerdán megtartott előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy a szélütés, azaz a stroke leginkább a szegényeket és az alacsony iskolai végzettségűeket veszélyezteti.

Éjszakai birkózás az érzelmekkel

   
Alvás közben valamennyi sejt – a bőrtől az izmokig – jóval gyorsabban regenerálódik. Ezzel magyarázható, hogy miért érezzük az alvás szükségét, amikor betegek vagyunk.

5x5 perces stresszoldás

   
A jógik tanúsíthatják, hogy minél teljesebb és könnyedebb a légzés, annál nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb az ember.

Depresszió és szorongásos zavarok gyermek- és serdülôkorban

   
A szerzô áttekinti a gyermek- és serdülôkorban leggyakrabban elôforduló depressziós és szorongásos zavarok epidemiológiáját, a tünetek életkori sajátosságait, kórisméjét és a BNO-10 alapján a kórképek besorolását a diagnosztikai csoportokba.

Bekapcsolható" az agyban az önzés

   
Amerikai és európai kutatóknak sikerült önzővé és egoistává tenni ideiglenesen embereket agyuk egy részének "kikapcsolásával".

Zavar a fejben

   
Minden ötödik emberre ráillik valamilyen pszichiátriai rendellenesség diagnózisa – állítják a szakemberek. A közvélemény azt hiszi, az „agyilag” betegek társadalmilag nem képesek mûködni, holott sokan munkavállalók. Közöttünk, velünk élnek, dolgoznak a mentális zavartól szenvedõk, bajukat gyakran nem ismerjük fel, észre se vesszük õket, pedig talán éppen tõlünk várnak segítséget.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü