Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Fertőző betegségek
Fertőző betegségek : ÚJ GYÓGYSZEREKKEL A HERPESZ TERJEDÉSE ELLEN

ÚJ GYÓGYSZEREKKEL A HERPESZ TERJEDÉSE ELLEN

Két új jelentés látott -San Diego- napvilágot a szexuális úton terjedő herpesz elleni küzdelem új megközelítéséről.


Az elsőben az közlik, hogy állatkísérletek alapján remény van arra, hogy egy, a nemi aktus előtt használt krém meggátolhatja a herpeszvírus-fertőzést.


A kutatók azt jelentették, hogy amennyiben a krém emberek számára is hatékony lesz, a nőknek új módszer áll majd rendelkezésére a herpesz-fertőzés ellen.
A tanulmányban a kutatók, Nigel Bourne és dr. Lawrence Stanberry - mindketten a cincinnati gyermekkórház kutatói - azt tapasztalták, hogy az egerekbe vaginálisan behelyezett kémiai vegyület, a CTC-96 alkalmazásával egyetlen egér sem fertőződött meg a herpes simplex-2 vírussal (HSV-2). Még ha a krém mennyiségét drasztikusan csökkentették is az egereknek csupán a fele kapta meg a vírust, jelentették a kutatók egy az American Society for Microbiology által szponzorált konferencián.
Az ohiói kutatóknak arra nézve is vannak adataik, hogy a krém a vírussal való találkozás után is meggátolja a fertőzést, bár ezek a kutatások még csak kezdeti stádiumban vannak.
Egy másik tanulmány arról számol be, hogy bizonyos tradicionális kínai gyógyszerek mérsékelik a betegség tüneteit.Spencer Lee és Song Lee, a kanadai Nova Scotia Queen Elizabeth II Health Sciences Center kutatói azt tapasztalták, hogy a közönséges gyíkfű 
(Prunella vulgaris) kivonata enyhíti mind a HSV-1, mind a HSV-2 tüneteit.
Ez az anyag, amelyet Kínában hagyományosan sebek nyugtatására használnak, meggyorsítja mind a gentiáliákon, mind a szájon kialakult herpesz okozta sebek gyógyulását, állítják a kanadai kutatók. Szerintük a szer kétféle módon hat: meggátolja, hogy a vírus a sejteken belül növekedjék, és azt is, hogy sejtekhez kötődjék. A kezelés ígéretes, mondták a kutatók, különösen olyan betegeknél, akik rezisztensek lettek más készítményekkel 
szemben.
      Megjelent: Medical Tribune News Service


      McKinney, M.

      2002-07-31

 

 

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü