Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
Daganat
Daganat : Folytatódik az egészségügyi szűrőprogram a Szolnok megyei kistelepüléseken

Folytatódik az egészségügyi szűrőprogram a Szolnok megyei kistelepüléseken


 


    Szolnok, 2011. május 17., kedd (MTI) - Ősszel folytatják a 2009-ben indított egészségügyi szűrőprogramot Jász-Nagykun-Szolnok megye kistelepülésein; 2013 júniusáig ezúttal a kétezernél alacsonyabb lélekszámú települések, vagyis 13 község lakóit vizsgálják meg - közölte Kovács Sándor, a megyei közgyűlés fideszes elnöke kedden az MTI-vel.

    E körbe tartozik Tiszavárkony, Pusztamonostor, Kőtelek, Nagykörű, Tiszajenő, Jásztelek, Csépa, Jászboldogháza, Tiszaroff, Tiszatenyő, Jászfelsőszentgyörgy, Tiszabő és Tiszaszőlős, összesen több mint 22 ezer lakossal - tette hozzá a politikus.

  
    Az egészségügyi szűrőprogram költségét a megyei önkormányzat a költségvetéséből biztosítja, és egyben felkéri az érintett települési önkormányzatok képviselő-testületét, hogy támogassák az akciót.

A folytatásról a megyei közgyűlés elnöke együttműködési megállapodást köt a megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatójával.
    Kovács Sándor elmondta: a kezdeményezést 2009-ben azért indították útjára, mert a szakemberek megállapítása szerint a betegségek korai felismerésének és hatékony kezelésének legjobb módja az, ha az egészségügyi szűrőprogram a lakosság számára könnyen elérhető.


    Elsőként 2009 tavaszán és 2010 őszén a megye ezernél kevesebb lakosú településeinek - Hunyadfalva, Csataszög, Mezőhék, Jászivány, Tiszainoka, Kuncsorba, Vezseny, Tomajmonostora, Jászágó, Kétpó, Mesterszállás, Nagyrév, Tiszaigar és Berekfürdő - több mint 9 ezer lakosát kereste fel egy szakorvosokból és szakasszisztensekből álló egészségügyi csapat.

A szűrést végzők tapasztalata szerint az orvosszakmai program a rizikófaktorok vizsgálatával megfelelően szolgálja a településen élőket.
 MTI 2011. május 17.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü