Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : Újabb forrást vonnak ki az egészségügyből

Újabb forrást vonnak ki az egészségügyből

Csaknem tízmilliárd forint megtakarításra kötelezi az egészségügyi tárcát a Pénzügyminisztérium – tudta meg a Magyar Nemzet.A Magyar Nemzet birtokába jutott az egészségügyi miniszter levele, amelyben Székely Tamás azt írja: a 2009. évi államháztartási egyensúly megőrzése érdekében a Pénzügyminisztérium maradványtartási kötelezettséget írt elő a tárcák részére. Ezen alapelvek alapján a tárcának 9655,3 millió forint maradványtartási kötelezettsége keletkezik.

Ez mind a fejezet felügyelete alá tartozó intézetekre, mind pedig a fejezeti kezelésű előirányzatokra nézve jelentős mértékű megterhelést jelent – fogalmazott a levélben Székely Tamás.

A Pénzügyminisztérium nem cáfolta a levélben található összeg pontosságát. Döntésüket azzal indokolták, hogy eddig elért eredményeik kerülhetnének veszélybe, ha a kormány elbizonytalanodna a szigorú költségvetési politika folytatása terén. Éppen ezért a kormány kitart a meghirdetett egyensúlyi pálya mellett, amelynek eszköze a maradványtartási kötelezettség érvényesítése – ismerteti a napilap szombati száma.

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü