Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : A kórház-holding mellett a fővárosi Fidesz

A kórház-holding mellett a fővárosi Fidesz

A tegnapi ülésen támogatták a 12 önkormányzati tulajdonú kórház gazdasági és beszerzési integrációjának megindításáról szóló javaslat közgyűlés elé terjesztését is.


 


A főpolgármester-helyettes elképzeléseihez az MSZP javaslatait is befogadta a bizottság, így a fővárosi egészségügyi intézményrendszer átalakításáról, illetve az ingatlanvagyonról kizárólag a hatályos törvények szerint, minősített közgyűlési többséggel lehet dönteni.

Nem vonták vissza az utolsó pillanatban, ahogy azt a tegnapi Magyar Nemzet írta, hanem fel sem került a március 23-i napirendre.

A lap - vélhetően helyes - információi szerint ugyanakkor a kormánypárton belüli feszültségek okozzák a zavart a fővárosi kórházak ügyében.

Mint az újság írta: "a háttérben súlyos hatalmi harcok dúlnak a Fideszben", a két nagy érdekkör pedig az intézményállamosítás ellenzőiből és pártolóiból alakult ki.


 
 
 

Tarlós István főpolgármester és Szócska Miklós szakállamtitkár egyértelműen az állam "gondozásában" szeretné látni a 12 kórházat, míg a fideszes helyi erők ezt nem kifejezetten támogatják.

A kormánypárt fővárosi politikusai egyébként - városházi pletykák szerint - Tarlós egyértelmű kérésére nem vettek részt szombaton az MSZP által szervezett egészségügyi kerekasztal-beszélgetésen sem, holott, mint azt a bizottsági egyetértés mutatja,

 a kórházak integrációjának kérdésében konszenzus alakult ki a két nagy párt között.


 

B.I.M./ Népszava  alapján

 

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü