Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
Diagnosys.hu, Egészségügyi hírek,
CIKKEK
     
REGISZTRÁCIÓ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
számláló
Indulás: 2003-08-06
     
KÖRKÉP
KÖRKÉP : "Mi védőnők büszkék vagyunk a hivatásunkra!'

"Mi védőnők büszkék vagyunk a hivatásunkra!'

2013. Szeptember 21.-én a Magyar Örökség és Európa Egyesület a Magyar Védőnői Szolgálatot Magyar örökség-díjjal tüntette ki.

 

 


A VI. kerület vezető védőnőnője  Kungl Gyöngyi a védőnői munka szenvedélyes szeretetével beszél erről az egyedi és különleges hivatásról:

Munkánk nem látványos, nincs minden nap a reflektorfényben. 

Értékét azok ismerik, akik megtapasztalták a védőnők segítőkészségét, támogatását a mindennapokban és a nehéz élethelyzetekben egyaránt.

Meggyőződésem, hogy ez a hivatás ma is gyönyörű! Akik ezen a különösen szép, emberileg is sokoldalú felkészültséget igénylő pályán dolgozunk, -ebben hiszünk!

A szakmai felkészültségen kívül sok szeretettel, odafigyeléssel, gondoskodással, empátiával, állandó jelenlétünkkel számtalan gyermek és család életét támogatjuk, formáljuk, követjük és figyelmüket próbáljuk mindinkább ráirányítani az  egészségtudatosabb magatartás jelentőségére.

A védőnők kulcsszerepet töltenek be a magyar népesség egészségének megőrzésében, az egészségfejlesztésben. Ez a prevenciós szolgálat közel egy évszázada működik országunkban, - ebben az évben 99 éves.

Struktúráját, képzési tartalmát és az ellátandók körét tekintve, a világon egyedülálló ellátási formában,- mindenki számára elérhető szolgáltatást nyújt, mely a népegészségügyi feladatokat szem előtt tartva, - különös tekintettel a várandós anyák, a csecsemők, a kisgyermekek, az iskoláskorúak egészségének védelmében,- egészségtudatos magatartásuk kialakításában tölt be jelentős szerepet.

Védőnők a kezdetektől napjainkig

     

Diagnosys.hu Független Egészségügyi Fórum

Promote Your Page Too

     
Menü